Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Férfiak

A dihidrotesztoszteron

A dihidrotesztoszteron (DHT) egy androgén hormon, elsősorban a prosztatában szintetizálódik, a herékben, a hajtüszőkben és a mellékvese kéregben.

A magas DHT szint felelőssége a férfiak szervezetében:

  • férfias kopaszodás
  • prosztata hiperplázia (megnagyobbodás)
  • prosztata rák

 

Az ösztrogén dominancia veszélyei a férfiaknál

Tévhit
Sok férfi nem akar segítséget kapni, mert vagy nem kíván szembenézni a problémájával vagy netán azt hiszi, hogy a progeszteron pótlás nőiesítő hatásokat hozhat magával.

Ez az elképzelés nem is állhatna messzebb a valóságtól, azaz NEM IGAZ!

Férfiak! Az elsőszámú női nemi hormon az ÖSZTROGÉN! Csupán az ösztrogén felelős a külső nemi jegyek kialakulásáért!

Hormonális változások a kor előrehaladtával
A férfiakban, a korral az ösztrogén szint lassan, de folyamatosan emelkedik, míg a progeszteron és tesztoszteron szintjük sajnos fokozatosan csökken. Azaz, a kor előrehaladtával ösztrogén dominancia alakulhat ki, ugyanis a fejlett, iparosodott országokban komoly xeno-ösztrogén veszély fenyeget.

Egy egészséges férfit a tesztoszteron szintje védi meg a xeno-ösztrogénektől! Amint a tesztoszteron szint elkezd csökkenni (Tesztoszteron-DHT), a xeno-ösztrogének úgy képesek teret hódítani maguknak a férfi szervezetében.

Az egyértelmű és félreérthetetlen jele a férfiakban kialakuló ösztrogén dominanciának, a kóros mell növekedés, azaz a gynecomastia. Ha ezt tapasztaljuk, egyértelműen alacsony a férfi progeszteron és tesztoszteron szintje és ennek köszönhetően képes kívülről bejutni és teret hódítani a xeno-ösztrogén (ösztrogént mimikáló vegyületek).

Réges-rég tudjuk, hogy a prosztata az ösztradiol, a progeszteron és a tesztoszteron befolyása alatt áll és azt is, hogy a kor előrehaladtával csökken a férfiak progeszteron és tesztoszteron szintje.

Viszont, ha ebben az állapotban valamiért az ösztradiol szintje nem csökken, hanem stagnál vagy esetleg még növekszik is (külső hatásra), akkor bizony ez a férfi ösztrogén dominanciában szenved.

És mindennemű kutatás ezen a téren teljes egyetértésben azt igazolja, hogy az ösztradiol előidézője, okozója a nemi rákoknak! 

forrás: www.termeszetesprogreszteron.org

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 43038
Hónap: 586
Nap: 19